Cum te poate ajuta natura în consolidarea echipei

Natura ne-a oferit toate resursele de care avem nevoie pentru a învăța cum să ne adaptăm la fiecare situație, cum să ne umplem sufletul cu un vibe bun și cum să fim amabili. Și, pe lângă efectele pozitive pe care le are asupra reducerii nivelului de stres și a îmbunătățirii sănătății mintale, spațiul deschis și nestructurat în aer liber are, de asemenea, o influență pozitivă pentru interacțiunile sociale. Mediile naturale au puterea de a încuraja coeziunea socială prin activități de grup și rezolvarea problemelor de cooperare.

De aceea, activitățile de team-building în mijlocul naturii reprezintă o idee bună pentru dezvoltarea trăsăturilor și abilităților utile pentru o echipă funcțională. Să luăm de exemplu alpinismul. Studiile aplicate pe grupuri de alpiniști și ne-alpiniști au arătat că cei care practică această activitate în aer liber tind să fie mai inteligenți, să aibă un model mai abstract de gândire, să aibă mai multă încredere, să se adapteze mai uşor, să resimtă mai puţină invidie, să fie mai încrezători și mai liniștiți. În plus, acest tip de oameni sunt mai liberali, mai analitici și au o gândire liberă, toate trăsăturile valoroase pentru dezvoltarea unui climat organizațional sănătos.

Sau, să considerăm analogiile între rafting și leadership. Regula de aur în rafting este de a ne aminti întotdeauna că râul este în continuă schimbare. Atunci când credeți că apele sunt calme și stabile, puteți lovi un val imens de apă. Pe măsură ce bărcile plutesc peste prăpăstii furtunoase, stâncile vă pot distruge. Același lucru se întâmplă în afaceri, mai ales când trebuie să conduceți. Acel dezastru de PR. Acea piață la care s-a renunţat. Această restructurare.

Ce te învaţă raftingul? Să-ţi păstrezi calmul în orice situație. Uneori e mai bine să te oprești, să stai încă pe barca ta și să te gândești la soluții. Uneori acestea vin la tine în mod firesc dacă mergi după curent.

Mai mult decât atât, rafting-ul, ca orice altă activitate exterioară, vă învață să vă echipați în mod corespunzător. Când ajungeți la locul de îmbarcare pentru excursia de rafting, primiți, de obicei, echipamentul adecvat pentru proiect și o introducere în practicarea acestui sport. Acum, înapoi la birou. Întrebați-vă cât de des cerem oamenilor să preia un proiect cu resurse insuficiente?

Apoi, trebuie să înveți să-ți antrenezi echipa. După verificarea echipamentului, ghidul explică rolurile. El oferă instrucțiuni pentru o cursă de rafting corect. În acest fel, el stabilește așteptările pentru echipă și oferă instrucțiuni despre cum să le îndeplinească.

În funcţie de cursul râului ce se desfăşoară în faţa voastră, ghidul poate emite comenzi pentru a propulsa barba înainte, a o întoarce spre stânga sau spre dreapta, încetinirea sa sau, literalmente, “așteaptă”. Un lider de echipă poate face același lucru și atunci când se întoarce la birou: el poate stabili contextul proiectului în plus față de direcționarea acțiunilor echipei. E vorba de comunicare.

O altă activitate în aer liber care vă poate dezvolta caracterul este campingul în grup. Când te afli în tabără, înveți cum să lucrezi cu ceilalți, să construiești relații semnificative, cum să accepți îndrumări și să dezvolți abilități de luare a deciziilor. Toate aceste abilități de viață dezvoltă independența, încrederea în sine și bineînțeles candoarea.

În primul rând, în cazul camping-ului, învățați munca în echipă – lucrați împreună pentru a beneficia de ceva mai mare decât voi: echipa. Veți afla că relațiile beneficiază de investiția pe care ați făcut-o în “noi” și că echipa se bucură de avantaje atunci când relațiile individuale sunt întărite. Să trăiești într-un cort, să gătești alimente și să depășești obstacolele sunt realizările vieții pe care oamenii le pot îndeplini, ajutând la construirea puterii de caracter, a curajului, determinării și concentrării pentru ceva mai mare decât tine.

În timp ce din ce în ce mai mult din cultura noastră permite oamenilor să caute ceea ce este plăcut și să evite ceea ce este neplăcut, campingul vă poate împinge să vă deplasați din zona voastră de confort pentru a vă depăși propriile limite.

Există mult entuziasm și satisfacţie în fiecare activitate în aer liber pe care le întreprindeți. Acest lucru aduce, de asemenea, constientizarea faptului că și realizările mici ale proiectelor pot ajuta mult la construirea echipei și menținerea unui proiect în curs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.